Chanel se zatvara

Najveći butik Chanela se zatvara

Život i stil

Londonska Bond ulica jedna je od najprestižnijih adresa na svijetu, no pandemija ne bira, stoga je na prodaju stavljena lokacija na kojoj se od 2013. godine nalazi Chanelov butik. Cijena se penje do oko 315 miliona dolara. I kad se butik zatvori, u Londonu Chanelu ostaje još 13 prodajnih mjesta, dio njih je u robnim kućama.

Riječ je o velikom butiku koji se proteže na čak tri sprata te je svojevremeno, kad je otvoren, bio najveći butik Chanela na svijetu. U njemu su u ponudi sve modne i kozmetičke linije slavne francuske kuće.

Očekuje se da će privući zanimanje niza ponuđača. Lokalni agenti za imovinu nagađaju da bi Chanel mogao sam kupiti trgovinu, ali kraljevska porodica Abu Dabija i niz privatnih investitora također su zainteresovani, navodi The Times.

U doba pandemije broj kupaca u ulici Bond pao je za čak 73 posto u odnosu na prošlu godinu. Pad međunarodnog turizma za vrijeme pandemije COVID-19 naštetio je tržištu luksuzne robe. Čak je i u poznatim četvrtima poput Bond Streeta broj kupaca opao. To je dijelom i zbog toga što su se bogati stanovnici povukli iz Londona na selo, a mnogi se tek trebaju vratiti.

Uprkos padu zarade, ulica Bond i dalje je popularna među dizajnerskim brendovima. U junu je francuska modna kuća Balenciaga preuzela ugovor o najmu na ulici, dok je otvorena i nova prodavnica italijanske modne kuće Brunello Cucinelli.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *