zdravija i sjajnija koža

Postići zdraviju i sjajniju kožu

Život i stil

Odgovor nikada nije bio jednostavan, potrebno je puno truda i pravi proizvod. Ženama je glatka koža imperativ i znak prestiža. San svake žene je postići bezvremensku ljepotu glatkog i zdravog tena, bez bora, čak i kada stare, u 40-im i 50-im godinama, pa i nakon toga. Postoje različiti faktori koji utječu na usporavanje procesa starenja. Neki od njih su uravnotežena prehrana, tjelesna aktivnost, održavanje stresa na minimalnom nivou, te zaštita i briga za kožu.

Starenje je dio života koji se ne može izbjeći. Međutim, ono itekako može biti ugodnije, te se može uživati u njemu. Iako se stalno traga za “izvorom mladosti”, tajno oružje u borbi protiv starenja pojavilo se u Yasenkinoj liniji Skinage Collagen.

Kolagen u tijelu funkcionira kao vrsta strukturalnog okvira za proizvodnju i obnavljanje ćelija. Kod djece, nivo kolagena je najveći, zbog čega imaju tako glatku i punašnu kožu. Ali kako starimo, proizvodnja kolagena se usporava, te nakon 25-te godine tijelo gubi 1% kolagena godišnje. Zato je bitno početi uzimati proizvode s kolagenom već pri prvim znacima starenja.

Kolagen je danas sastojak u mnogim kremama protiv starenja, te ga dermatolozi već desetljećima koriste u obliku injekcija. Jedan od novijih oblika dodataka s kolagenom je tekući kolagen, oblik od kojeg cijelo tijelo dobiva najviše. Unošenjem tekućeg kolagena nadoknađuje se nedostatak kolagena i on istovremeno potiče naše tijelo da ubrza prirodnu proizvodnju kolagena. Time se ravnoteža između razgradnje i sinteze višestruko okreće na stranu sinteze i zaustavlja starenje naše kože, te spriječava propadanje hrskavice u zglobovima.

Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000 iz Yasenke, kombinacija je Naticol morskog kolagena, hijaluronske kiseline i resveratrola koja hrani kožu i tijelo iznutra. Dodatak vitamina C u proizvodu, doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože i doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. U procesu starenja kolagenska se vlakna počinju razdvajati, a međuprostori ispunjeni hijaluronskom kiselinom se smanjuju i prazne. Uzimanjem proizvoda Skinage COLLAGEN ADVANCED 5000, osigurano je dodatno unošenje kolagena i hijaluronske kiselina u tijelo.

Klinički je dokazano da uzimanje 5 g Naticola – hidroliziranog morskog kolagena kroz osam sedmica smanjuje pojavu bora i poboljšava zategnutost kože. Tekući oblik kolagena osigurava bržu apsorpciju i veću iskoristivost u organizmu, što dugoročno doprinosi ljepoti vaše kože, kao i jačanju kose, noktiju i hrskavice zglobova. Resveratrol je jedan od najjačih antioksidanata koji se dobiva iz prirodnog izvora – grožđa, te je izuzetno popularan sastojaka u razvoju dermatoloških i kozmetičkih proizvoda u zadnje vrijeme.

Podijeli

1 thought on “Postići zdraviju i sjajniju kožu

Komentariši