Pročistite zrak

Pročistite zrak u vašem domu

Život i stil

Slijedi hladniji period godine ili, drugim riječima, nekoliko mjeseci kada vrijeme najviše provodimo u svojim domovima. Zbog toga je vrlo važno da prostorije u kojima boravimo budu prozračne i svježe. Biljke koje držite u svojim domovima mogu vas zaštititi od duhanskog dima, bakterija, gljivica… Stoga stručnjaci predlažu da kupite aloe veru, kaktus ili palmu.

Kaktus će upiti štetna elektromagnetska zračenja, smanjiti koncentraciju isparljivih organskih materija i, generalno, odlično pročišćava zrak. Uz sve to, ova biljka ne zahtijeva mnogo svjetlosti i njege.

Osim što se koristi za regeneraciju kože i organizma, magična aloe vera odlična je i u pročišćavanju zraka. Naprimjer, ona brzo i učinkovito uklanja štetne materije, što uključuje i zračenje monitora i TV ekrana.

Možete isprobati i malo stablo palme. Prema istraživanjima koje je obavila NASA, palmino drvo Areka zauzima osmo mjesto u efikasnosti uklanjanja formaldehida. Vrlo dobro održava vlagu i svježinu u prostoru, te jako brzo uklanja hemijske toksine iz zraka.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *