Tesla tekila

Tesla prodaje svoju tekilu

Život i stil

Kompanija Tesla je putem svoje zvanične internet stranice počela prodavati vlastito piće, a to je tekila. Teslina tekila se prodaje u flašama zanimljivog dizajna i postavljena na futuristički stalak, a u nju staje 750 ml ovog alkoholnog pića. Cijena jedne flaše Tesline tekile košta 250 dolara, a oni koji je naruče mogu očekivati isporuku do kraja ove godine.

Ovo nije jedini slučaj da jedan proizvođač automobila prodaje i druge proizvode. BMW prodaje termos boce, Porsche brendirane Huawei mobitele, a Ferrari slušalice. Tesla se bavi prodajom autića, punjača za mobitele i slično. Međutim, ima i kritika, jer u proizvodnji svakog litra tekile nastaje deset litara otpadne vode, što i nije u skladu s Teslinom ekološkom misijom.

Tekile proizvedene od celeba nisu ništa novo – i često su unosne. Casamigos, marku tekile koju je suosnivao George Clooney, Diageo je kupio u ugovoru koji je kompaniju procijenio na milijardu dolara. Tesla Tequila možda je prva alkoholna pića koju prodaje proizvođač automobila. Alkohol proizvodi Nosotros Tequila, kažu u kompaniji.

Tekila se prvi put pojavila u aprilu 2018. godine kada je Musk na Twitteru objavio fotografiju na kojoj se onesvijestio protiv Tesle Model 3 “okružen bocama” Teslaquilla “, a tragovi osušenih suza još su mu se vidjeli na obrazima.” Na fotografiji Musk drži kartonski natpis na kojem stoji „bankwut“.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *