staima

Vježbe relaksiraju

Život i stil

Osoba bez iskustva u treninzima ne bi smjela sama trenirati, jer tada postoje brojne opasnosti od povreda. Treneri mogu skrenuti pažnju i upozoriti korisnike, ali ako oni ne slušaju te savjete, može doći do povrede mišića, tetiva ili veće povrede leđa. Kod nas su svi treneri završili fakultet za sport, prošli su sve obuke i posjeduju sve sertifikate, te svi imaju veliko sportsko iskustvo, priča Dejan Tubić, jedan od suvlasnika Fitnes centra “4 Life”.

Ovaj savremeni fitnes centar je otvoren prije dva dana i ljubitelji vježbanja i zdravog načina života mogu ga pronaći na lokaciji bivše fabrike “Čajavec” u Banjaluci, tačnije na adresi Jovana Dučića 23A, a prostire se na 950 kvadratnih metara. Da je vježbanje veoma značajno u životu svakog čovjeka, potvrđuje i Tubić, dodajući da je to posebno važno u vremenu ubrzanog života i stresa kojem smo svi svakodnevno izloženi.

“Vježbanje je i te kako značajno, zapravo možemo reći da je neophodno, jer vježbati i hraniti se zdravo znači i duže živjeti. Dakle, pospješiti sam način i kvalitet života jer stalno smo izloženi raznim stresovima, tako da bilo koja fizička aktivnost prije radne obaveze ili poslije napornog dana i te kako pomaže da se tijelo pokuša relaksirati i da se usmjeri na fizičku snagu, a onda se samim tim relaksira i mozak”, zaključio je Tubić. U zavisnosti od želja korisnika i rezultata koje želi da postigne, trenirati se može svaki dan ili nekoliko puta sedmično.

“Kardio vježbe se mogu raditi svaki dan, klasično trčanje, brzo hodanje, bicikl, sve su to stvari koje se mogu raditi svaki dan. Sve zavisi od korisnika kako želi da se prilagodi. Jedan dan može posvetiti tegovima, drugi dan kardio vježbama. Tri do četiri dana su minimalno i optimalno vrijeme za trening”, savjetuje Tubić.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *