Zlatan Ibrahimovic je sigurno najveca zvijezda u americkom MLS-u, ali je daleko ispod najplacenijih igraca u Sjedinjenim Americkim Državama.

Ibrahimovic je nedavno odlucio prekinuti ugovor sa Mancester Junajtedom i karijeru nastaviti u dresu LA galaksija.Iako je Ibra daleko najpopularniji u MLS-u, sto se tice zarade po sezoni tu je tek na 26. mjestu. Najvise godisnje zaradi igrac Toronta,Sebastian Djovinko (Giovinco) koji inkasira 7.115.555 dolara po sezoni prema zvanicnim informacijama Udruzenja MLS-a.

Na drugom mjestu je Majkl Bredli (Michael Bradley) takodjer iz Toronta sa 6.500.000 dolara, a u TOP 10 su jos Karlos Vela (Carlos) ,Bastian Svajnstajger (Schweinsteiger), Dovani dos Santos (Giovani), David Vilja (Villa), Dzozi Altidore (Jozy), Ignacio Pjati (Piatti), Tim Hauard (Howard) i Diego Valeri.

Sa godisnjom zaradom od 1.500.000 dolara Ibrahimovic se nalazi na 26. mjestu ove liste. Sada vec bivsi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Medunjanin, je na 125. mjestu, a u Filadelfiji zaradjuje godisnje 545.004 dolara. Drugi bh. fudbaler Bado Husidic (Baggio), koji igra za LA galaksi godisnje zaradi 175.000 dolara.